25.11.2011

Farkkutyttö

Nuken vaatettamisprojektissa oli tänään vuorossa farkkuhame.  Hampaita joutui välillä vähän kiristelemään kun nähtävästi tikkauslanka sai ompelukoneen kiukuttelemaan. Pitää muistaa hankkia järeämpiä neuloja tikkauslankaa varten. Neiti ei vielä sovittanut hamettaan joten elämme jännityksessä ja toivomme, että se on sopiva.


Korotin peruskaavan vyötäröä jonkin verran ja kavensin helmaa. Hame puetaan avaamalla etukappaleen "läppä". Nappien virkaa toimittavat haaraniitit. 


Takataskuihin ei paljoa mahdu mutta ne ovat ihan toimivat.

Edit: Olin kuulemma aliarvioinut tytön pyllyn, prkl.

Edit 2: Vähän se kieltämättä on piukea. Pitää seuraavaan yritelmään jättää enemmän tilaa lantiolle.



23.11.2011

Jotain aivan muuta

Ystäväni Emmi on hurahtanut pallonivelnukkeihin (BJD). Nukkeen liittyy varsinkin alkuun paljon kaikenlaista nyhertämistä vartalon varjostamisesta lähtien. Taidan olla neidistä melkein yhtä innoissani kuin Emmi ja päätin tunkea lusikkani soppaan ompelemalla muutamia perustarpeita.


Villakangastakki syntyi hameeni jäännöspalasta. Kuosittelin mallin ihmisen C38 1:4 piirretyn peruskaavan pohjalta koska nuken mitat sattuivat osumaan siihen suhteellisen pienin muutoksin. Muutoksina kavensin ja korotin vyötäröä ja kasvatin hieman rintalaskosta.

Napit ovat vain koristeina, varsinaisena kiinnityksenä toimii samoille kohdille ommellut kirkkaan nepparit. Stanssasin napit kutistemuovista Spellbindersin Ironwork Motifs -setin stanssilla ja leikkasin reiät Crop-a-dilellä ennen kutistamista. Sen pienempi rei-ittäjä tekee juuri sen kokoisen reiän, että siitä menee kivasti vielä neula läpi kutistamisen jälkeen.

Leimasin etuosan koristeeksi kiekuran VersaCraftilla Inkadinkadon leimasimella. Se hukkui vähän villakankaaseen mutta antaa silti kivasti vähän ilmettä.


Ompelin saumat ja tikkaukset pääosin koneella. Hihansuun tikkaukset jouduin tekemään käsin. Muutamana kertaan olisi kyllä kaivannut niin pienempää paininjalkaa kuin pikkuriikkistä silitysrautaakin.


Vuoritin etu- ja takakappaleet. Hihat jätin ilman vuoria. Ne ovat sen verran kapeat, että puettavuus olisi kärsinyt ylimääräisestä kangaskerroksesta. Lisäksi ompelijalla olisi mennyt hermot.


Jotta Halla-kulta ei jäisi auton alle, virkkasin hihaan pienen perhosheijastimen. 1,75mm koukulla. Lisäsin painoksi ja pääksi muutaman kristallihelmen ja kiinnitin heijastimen hihaan Tim Holzin minihakaneulalla.


Tein takin kaveriksi myös pienen nahkalaukun. Kohokuvioin nahanpalat Tim Holtz Alterations Regal Flourishes -taskulla. Jouduin hypistelemään paloja niin paljon ommellessa, että kuviointi katosi lähes kokonaan muualta paitsi läpästä mutta siihen sen lähinnä halusinkin. Ompelin laukun pääosin kasaan koneella. Hihnan liimasin suosiolla. Taivuttelin hihnan päihin koristeeksi pienet D-lenkit joista yhteen laitoin roikkumaan laukkukorun. Lisäksi nypersin vähän ohuemmista nahoista kukkasen jonka liimasin paikoilleen.

18.11.2011

Vesileikkejä pääsisin pakoon

Minulta tilattiin illalla neljä pakettikorteiksi tulevaa tägiä täksi aamuksi. Tägi muotona huutaa usein muste- ja vesileikkejä eikä tämä kerta suinkaan ollut poikkeus. Tällaisia sitten väänsin yön pimeinä tunteina:


Tämän pohjalle suihkutin Fired Brick Distress Inkistä ja Copper Perfect Pearlsistä tehtyä suihketta. Kuivaamisen jälkeen debossasin tägiin joulupalloja. Seuraavaksi levitin koko pinnan päälle Crackle Accentia ja kaavin ylimääräiset pinnalta muovinpalalla. Tekniikka toimii paremmin Crackle Paintillä mutta omani sattui loppumaan juuri krititisessä vaiheessa. Täällä on hyvä tutoriaali. Lopulta lääpin kullan- ja kuparinvärisiä akryylimaaleja tägin reunoihin ja samalla Tag & Bookplate -stanssilla leikattuun kehykseen. Kuorrutin kehyksen ja tervehdyksen vielä kerroksella Crackle Accentia.


Simppelin tägin pohjaan on hierottu levittimellä Gathered Twigs- ja Walnut Stain -distressejä. Inkadinkadon peura on leimattu myös Walnut Stainilla. Lopuksi korostin poron alla olevia lumihiutaleita Glistening Snow Writerilla ja leimasin samalla aineella lisää lumihiutaleita Inkadinkadon leimasimella.


Tämän tägin pohjalle on ensin kerätty kostutetulta alustalta sekalaisia vihreitä Distressejä. Kuivatuksen jälkeen kävin koko pinnan läpi valkoisella Distress Stainilla (Apua, niitä on pakko saada lisää!). Leimasin valkoisella stainilla myös lumihiutaleita taustalle. Kuuset on leikattu Marianne Designin stanssilla ja kuorutettu Glistening Snow Writerilla.


Vaaleansininen pohja on ensin suihkittu Stormy Sky- ja Tumbled Glass Distressien ja Blue Patina Perfect Pearlsin seoksella. Sen päälle leimasin lumihiutaleita valkoisella Distress Stainilla Inkadinkadon leimasimella. Isoon hiutaleeseen leimasin ensin leimasimeen Inkadinkadon kiekuralla Chipped Sapphire distressillä, levitin päälle Tumbled Glassin ja leimasin vasta sitten paperille.


Levitin pohjalle Festive Berries Distress Inkiä suoraan tyynystä. Sen jälkeen leimasin taustaleiman liimalla ja levitin päälle You Do:n samettiglitteriä. Marjat on päällystetty samalla glitterillä ja niiden kaverina on kuviopaperista Sizzix Sizzlits Festive Greenery -stanssilla leikattuja lehtiä ja kiekuroita.


Kohokuvioin kuusen vihreälle helmiäiskartongille Papermanian minikansiolla ja korostin sitä Sakuran Stardust -kynällä. Turvallistakin turvallisemman tagin ainoa maininnan arvoinen saavutus on lienee kultamiksatiivilla hinkattu helmiäispaperi kultapaperina. En ole onnistunut tänä talvena löytämään hyvää kulta/hopeapaperia/kartonkia.

17.11.2011

Kukkatutoriaaleja

Sain vihdoin tehtyä ensimmäisen messuilla lupaamistani videoista:

Koko maailma liimassa

Messuilla useampikin ihminen kyseli varsinkin vieressä istuneelta Taavalta, että miksei hän käytä liimaa työskennellessään. Erikeeper meillä kyllä oli kun Taika-lehden Anu kiikutti sinne sellaisen ja minä tein kukkasia liimalla.  Liimoilla on toki paikkansa mutta niin kauan kun asioita voi teipata, minä teippaan.

Yönä eräänä kävi sitten niin, että teki mieli tehdä heijastin ja heijastinkangas ja huopa eivät valitettavasti kiinnity teipillä toisiinsa kovinkaan tehokkaasti. Jouduin siis turvautumaan liimaan. Ensimmäinen kokeilu oli kontaktiliima jota muistaakseni olen viimeksi käyttänyt heijastimiin. Seurasi kiroilua ja huutoa ja yltäpäältä liimasotkuiset palat lensivät roskiin. Seuraavaksi kokeilin tekstiililiimaa. Pahimmat sotkut sai putsattua tuoreeltaan märällä topsilla muttei jälki silti ollut järin nättiä. Taistelun jälkeen tämä älypää keksi, että sisemmän kuvion reunaan ja kruunuun sopisi ikkipikkiriikkiset strassit. Vaikka glossynlevitystyökaluna oli nuppineula luiskahtelevat strassit sotkivat silti koko maailman.


Siinä se nyt kuitenkin on, liimasotkuineen päivineen. Leikkasin ensin Tim Holtz Alterations Styled Labels -stanssilla pohjan paksusta huovasta ja päälle osan kuviosta heijastinkankaasta. Saman kuvion miniversio syntyi inan erisävyisestä heijastinnauhasta (ihan vain siksi, että kangas loppui kesken) ja pikkuinen lintu mustasta heijastinkankaasta Mini Bird -stanssilla.

Leimailin isoimman kappaleen päälle kruunuja sun muuta mustalla Archival Inkillä ja lisäsin alareunaan pitsin ennen pienempien kappaleiden kiinnittämistä. Kokeilujen perusteella leimaaminen ei juurikaan vaikuta heijastaviin ominaisuuksiin. 

Vaikka tästä tulikin vähän kökkö nyt tekisi mieli tehdä lisää heijastimia. Minulla on varastossa vähän 5 cm leveää nauhaa, kapeaa nauhaa ja heijastinlankaa mutta sekä harmaa, että musta kangas loppuivat eikä nappikauppa josta aiemmin olen niitä ostanut enää myy niitä. Pitänee katsella jos jostakin verkkokaupasta saisi.

13.11.2011

Havujen tuoksua

Minun piti tehdä kokonaan leimattu kortti mutta menin ajatuksissani sorkkimaan sekaan siveltimellä eikä se sitten enää käynytkään haasteeseen. Ihan kiva ja onnistunut siitä silti mielestäni tuli. Olen aivan noiden käpyjen lumoissa. Löydän Sinooperista harvoin mitään ostettavaa mutta tämä pieni käpysetti huuteli hyllystä jo kaukaa.


Käytin Distress Ink -musteiden sävyjä Gathered Twigs, Frayed Burlap, Vintage Photo, Iced Pruce, Rusty Hinge ja Peeled Paint.

Vuoden synkin juhla

Demoilin kädentaitomessuilla jouluisia rosettikoristeita ja kahden innokkaan nuoren naisen inspiroimana tein yhden vähän synkemmissä väreissä. Koukussa kortteihin -sivustolla on menossa haaste joka haastaa haastamaan muita. Päivin haaste oli tehdä joulukortti, jossa on irroitettava koriste. Jatkojalostin perjantaina syntynyttä rosettia vähän kotona ja tein kortin sen ympärille.



Tim Holtz Alterations Paper Rosette -stanssilla leikattu aihio on värjätty musteenlevittimellä Seedles Preserves Distress Ink -musteella. Kuusi on leikattu Marianne Designin stanssilla jonka vihdoin vuoden pyörittelyn jälkeen ostin messuilta ja värjätty Black Soot distressillä. Minulla ei ollut siellä mukana  mustaa nauhaa vaan jouduin käyttämään valkoista organzanauhaa. Kotiin päästyäni väritin sen Copicilla mustaksi. Lisäsin samalla tussilla mustaa myös metallisen kulmakoristeen kuvioon. Tekstileimasin on Bellesiltä. Heille oli juuri tullut ihania joulutekstejä.

Kohokuvioin Core'dinationsin violetin kartongin. Sen ja rosetin välillä ei kyllä luonnossa ole aivan noin suurta sävyeroa. Näitä omia tekeleitä valokuvastessa meinaa aina välillä tulla itku. Tuntuu, että varsinkin juuri nyt luonnonvaloa riittää kuvaamiseen ehkä tunnin päivässä. Valon puutteen lisäksi kädet tärisevät ja kaikki taustat tuntuvat huonoilta ja kuva on aina jotenkin vinossa. Joku taitavampi saisi joskus tulla pitämään minulle päivän kurssin korttien kuvaamisesta. Vapaaehtoisia? Auttaisi tosin varmaan jo sekin, että opettelisin käyttämään edes vähän kaapissa pölyyntyvää parempaa kameraa enkä kuvaisi pikkupokkarilla joka sproinksauttelee linssin muoviset suojaosat tätä nykyä irti joka toisella sulkemiskerralla.

Minnan samat materiaalit vol. 2 toinen kortti

Minnan samat materiaalit -ringissä oli Outin vuoro lähettää kuoret. Etukäteen arvuuteltiin tuleeko sieltä käpyjä vai nakkipaketin kuoret, Outista kun ei ikinä tiedä. Kuoresta putkahti lopulta lähinnä ihan perinteisiä askartelutarvikkeita, mitä nyt mukana oli arkillinen talouspaperia.

En taaskaan muistanut kuvata materiaaleja mutta ne näkyvät kortissa aika hyvin. Kuoreen oli sujautettu pala yksiväristä vaaleanpunaista paperia, pala vaaleanpunaista kuviollista paperia, kaksi vihreää paljettiperhosta, kolme pientä vihreää paljettikukkaa, pätkä vihreää narua ja se arkki kukkakuvioista talouspaperia. Omistani lisäsin kimalletta ja valkoisen paperin johon kiinnitin talouspaperin päällimmäisen kerroksen liimalakalla.


Ei niin yhtään minua mutta itsensä haastamista varten nämä SM-ringit kai ovat olemassa. Muut rinkiin osallistujat ovat Outi, Susanna, Minna ja Tarja.

8.11.2011

Kädentaito 2011

Kädentaitomessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 11.-13.11. Meitä kaikenmaailman kortteilijoita pyydettiin Taika-kortteliin demoamaan ja allekirjoittanut oli käsi pystyssä ennenkö ehti edes miettiä mihin sitä päänsä taas pistikään. Minua saa tulla moikkaamaan demopöydille perjantaina 11.11. klo 11-13 käsintehtyjen kukkasten ja 15-18 jouluisten rosettikoristeideiden merkeissä. Demopöydillä tapahtuu koko viikonlopun ja opastajina on aivan mielettömän taitavia askartelijoita joten kannattaa ehdottomasti kiertää niiden kautta jos messuille on menossa. Koko demo-ohjelma on nähtävissä täällä.

7.11.2011

Kirkassilmät silkohapset

On tullut viime aikoina ostettua jokunen joululeima mutta ihan kauhean moni ei ole vielä päässyt kortiksi saakka. Nämä lapsukaiset ovat niin älyttömän suloisia vaikka ovatkin hämmentävän surullisia piparitalonsa kanssa, että leimasin oli saatava. 


Simppelillä linjalla mennään. Kuva on väritetty Copiceilla ja Neopikoilla, paperit ovat Papermanian. Kiekurat ja lehdet on leikattu Tim Holtz Alterations Festive Greenery -stanssilla. Rakastan noita kiekuroita. Tavallaan en ymmärrä miksi nämä kuviot on väkisin sijoitettu pitkään Sizzlits-stanssiin. Pikät reunat ovat eri asia mutta tässä on paljon pieniä, erillisiä kuvioita. Tämän vuoksi pelkästään en suosittele ketään hankkimaan pitkiä leikkuulevyjä ja adapteria. Kukat on leikattu Marianne Designin joulutähtistanssilla ja keskustoina käytin Sketchy Colorsista voittamiani puolihelmiä Bunny Zoe's Craftsilta. Sain valita kymmenellä punnalla puolihelmiä ja noita tarrattomia mahtuu siihen hintaan jokunen.

Ikuista rakkautta

Koukussa kortteihin -sivuston K-18-haasteen tämänkertainen aihe on Yön valtiaat. Emmiseni rakkaani piirsi minulle oikein hottiksen vampyyriprinssin ja tein dt-kortin sen ympärille. Prinssin rujo rakastaja nähdään peilissä odottamassa sängyllä. Hopeapahville oli kammottavaa värittää, varsinkin kun musteeseen osuminen tarkoitti automaattisesti suttua mutta peiliefekti ei oikein toiminut ilman värejä.

Onko jollakulla sikahyviä vinkkejä liukkaan pinnan värittelyyn? Lähinnä kalvoja ajattelen, joskin ne ovat musteen suhteen helpompia kun voi värittää eri puolelta kuin leimaa. Onnistun vain aina saamaan alkoholimusteilla sellaisille pinnoille kamalia rantuja aikaiseksi.

Minnan samat materiaalit vol. 2 ensimmäinen kortti

Osallistun Minnan samat materiaalit -rinkiin jonka ensimmäiset materiaalit Minna lähetti itse. Olen hurjan myöhässä kortin kanssa mutta minun onnekseni vaikkakin valitettavasti sairastelevan Outin onnettomuudeksi seuraavat materiaalit eivät vielä ole tipahtaneet luukusta.

Kaiken sähläämisen keskellä materiaalitkin jäivät kuvaamatta mutta Minnalla on ne onneksi ikuistettuina. Mallailin tummansinistä kuitupaperia vaikka minne ja lopulta päädyin rypistelemään sitä ja leikkaamaan siitä kuvion jota en sitten kuitenkaan halunnutkaan korttiin ja se jäi kokonaan käyttämättä. Omistani lisäsin pienen hakaneulan ja pienen hämähäkkileiman. Lisäksi leimasin taustaan vähän kuplamuovilla.


Rinkiin osallistuvat lisäkseni Minna, Outi, Susanna ja Tarja.