8.1.2012

Kenen varpaat palelee?

Innostuin juuri ennen vuodenvaihdetta näpräämään nukenkengät. Tein jonkinlaiset lestit jo jokin aika sitten ilmakuivuvasta Fimosta. Näiden popojen jälkeen hioin lestejä jonkin verran matalemmiksi. Pelkäsin alunperin, ettei nuken jalka pääsisi taittumaan kenkään sisälle ja korotin lestiä sitten turhankin paljon varpaiden päältä.


Päälliosat ja sisäpohja ovat pehmoista nahkaa. Liimasin kärkipalan keskiosaan tueksi toisen nahkakerroksen, jotta kärki säilyttäisi muotonsa. Sirkkarivien alla on myös toinen nahkakerros. Jouduin ompelemaan osan saumoista apupaperin kanssa sillä koneeni ei suostunut siirtämään mokkapuolta ollenkaan eteenpäin paininjalan alla. Ompelemisen jälkeen repäisin paperikerroksen pois ja kiristelin hieman tikkiä nuppineulan avulla silloin kun se oli tarpeen.

Pohja on tehty Grunge Paper -kerroksista. Koron paksuimman profiilin kohdalla kerroksia on 7, kärjessä matalimmalla kohdalla 3. Lopuksi liimasin kerrokset yhteen, hioin pahimmat epätasaisuudet pois ja maalasin akryylimaalilla. Liimasin pohjan saumakohtaan vielä kierroksen samaa koruiluun tarkoitettua 0,8 mm vahvuista vahattua puuvillanyöriä jota käytin nauhoina. Mittakaavan hahmottamiseksi kerrottakoon, että pohjan ulkomitta on 6,2 cm.

P.S. Olen aivan autuaasti unohtanut kertoa yhden juttusen... Sannalla on namua tarjolla ja osallistua voi vielä muutaman tunnin ajan. Käykäähän siis koettamassa onneanne!


2 kommenttia:

  1. Herttinen sun kanssa! Sä olet suutarikin! Hienot!

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta, kuinka osaat tuollaisiakin tehdä..ihanat kengät :)

    VastaaPoista