15.5.2011

Juhlahumua

Juhlimme eilen isäni 50-vuotispäiviä ja samalla pikkusiskoni valmistujaisia. Molemmille kerättiin kimppalahjat ja niitä varten tarvittiin kortit. Jostain kumman syystä tällaiset nakit tuppaavat lankeamaan minulle.

Siskon lahjakorttiin kokeilin Annen kirjekuorikortin ohjetta. Värimaailma ja teema määräytyi pitkälti paperin mukaan sillä totesin, että omistan käsittämättömän vähän kaksipuoleisia papereita. Tim Holtz oli aikalailla ainoa vaihtoehto.


Leimasin yksiväriselle alueelle kirjoituskoneen ja muutamia tekstejä Vintage Photo -distressillä. Samalla värillä kävin läpi kaikki reunat ja värjäsin kukat ja kirjaimen. Kukkien keskustat ja muut pilkut on maalattu Game Colorsin Tinny Tin -maalilla. Snellie Snellen boordistanssit ovat sopivasti mitoitettuja niin, että kahdesta stanssinmitasta saa taiteltua korttikokoisen rosetin.


Tulostin sisäkortin taustan akvarellipaperille. Paperin teemaan sopi paremmin Lizzabethin Photoshop brushin vanha mainoskuva kuin moderni järjestelmäkamera. Shekin leimasin erilliselle paperille.

Isän kortti olikin sitten haastavampi. Miesten kortit ovat olevinaan hirveän hankalia tehtäviä. Kuviopaperivarastossani ei ole kovin montaa miehelle sopivaa paperia eikä aihe yhtään auttanut asiaa. Lahja nimittäin oli tandemhyppy.

Päädyin sotkemaan yksiväriselle kartongille pilviä dissareiden, valkoisen akryylimaalin ja Pop Up paintin kanssa. Black Leaf Studiosin lentokone on väritetty Neopikoilla. Vaikka se ei kuvasta näykään, propelli on nostettu 3D-tarroilla. Leimailin sekaan muutamia pieniä lintuja PaperArtsyn leimoilla.

Sisäosaan piirsin KennyK:n pojalle valjaat ja yhdistin sen vääntämääni laskuvarjoon. Varjo ja hyppääjä ovat popup -mekanismilla 2 cm irti pohjasta. Liimasin systeemin kasaan niin, että popup -pala on kiinni laskuvarjossa ja poika roikkuu siitä ilman tukea.


Takapuolella olevaan taskuun printattiin vielä hyppyyn liittyviä ohjeita ja rajoituksia. Siellä on myös yksi ostos jota olen kokonaan unohtanut mainostaa. Tilasin taannoin Kirsiltä kaksi erilaista signeerausleimasinta nimelläni hintaan 10€/kpl. Valinnanvaraa malleissa oli vaikka kuinka paljon ja jokaisen tekstejä pystyi säätämään haluamallaan tavalla. Suosittelen lämpimästi!

Isän kortin etukannesta tuli vähän mitä tuli mutta olen tyytyväinen sisäsivuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti