24.5.2011

Melkoinen urakka

Kaverini tarvitsi 70 hääkutsua syksyllä järjestettäviin juhliinsa. Minähän näppäränä tyttönä tietysti lupasin tehdä ne. Lopputulos oli mielestäni vallan suloinen vaikka muutama ärräpää pääsikin matkan varrella. Oppikaa virheistäni rakkaat lukijat, niin minäkin toivottavasti teen.

1. Mallin suunnittelussa tulee ottaa huomioon toistettavuus

En suosittele valitsemaan kutsuun väritettävää leimakuvaa jos niitä on tehtävä yli 10 kpl. Vaikka vieraat tuskin vertailevat kutsuja keskenään, itselle tulee värittäessä epäonnistunut olo kun jokainen kuva on vähän erilainen. Lisäksi värittämiseen menee aikaa enemmän kuin sille on suunnitellut, varsinkin kun ei ole kuitenkaan suunnitellessa laskenut pilaavansa 24 kuvaa.

Käytössä oli Sylvie's designin halaileva lintupari.


2. Vaikka distresseillä saakin kivan elävän pinnan, kannattaa silti harkita onko valkoisen kartongin värjääminen fiksumpaa kuin värillisen kartongin käyttö

Olisin säästänyt aika paljon aikaa jos olisin valinnut stanssitaustaan kauniin sinisen paperin ja vaikka käynyt sen reunat ruskealla läpi sen sijaan, että värjäsin jokaisen kuvion musteenlevittäjällä.3. Jos päädytään käyttämään leimakuvaa, tehdään siitä stanssattavan muotoinen

Ihan välttämättä halusin, että nuo oksat tulevat ympyrästä yli. Niinpä leimakuvat oli leikattava käsin. Se tarkoitti yhtä inhimillisen virheen mahdollisuutta lisää.

4. Jollei ole ihan pakko, ei toimiteta vesiliukoisilla musteilla toteutettuja kutsuja morsiamelle päivänä, jolloin sataa vettä saavista kaataen.

Tämän tilityksen jälkeen voin vain sanoa kaikille tuleville morsiamille, että säästäkää hermojanne kutsujen teossa ja ulkoistakaa kiroilu vaikkapa minulle. Alan olla siinä aika hyvä.


6 kommenttia:

 1. vaikka tie oli pitkä ja kivinen, kyllä se kannatti, huiman kauniit kutsut!!! =)

  VastaaPoista
 2. Kauniit kutsut olet saanut aikaiseksi. Ja kiitos myös aamuhymyistä:)

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat, kiitos vinkeistä, nämä asiat on aina hyvä pitää mielessä tehdessä "sarjatyötä";-))m

  VastaaPoista
 4. Kova urakka 70 kutsua, selvisit siitä kuitenkin kunnialla. Korttisi ovat kauniit, vähäeleiset ja elegantit:)

  VastaaPoista
 5. Ja sunhan piti tehdä jotain yksinkertasta ja nopeeta... vai mitä mä muistelen ^^. kauniita ovat <3

  VastaaPoista
 6. huh, aika kärsivällinen olet ollut :D itsekin tehnyt muutaman suuremman korttimäärän, ja onneksi olen tajunnut silloin pysyä kaukana väritettävistä leimasinkuvista :) tosi kauniit kortit, varsinkin tuo sininen kiekura taustalla on todella mun makuun :)

  VastaaPoista