8.5.2011

Maailmani

Noniin. työhuoneeni on vihdoin siinä kunnossa, että uskallan näyttää sen. Olen viettänyt siellä jo aikaa vaikka kuinka ja paljon ja ainakin tässä vaiheessa tuntuu siltä, että tavarat ovat suhteellisen toimivasti paikoillaan.

Tässä on näkymä ovelta. Suurimman osan tilasta vie 5,2m Ikean Galant-työpöytää. Pöytä on kasattu kolmesta erikokoisesta osasta.


Sitten varsinaisiin ratkaisuihin. Expedit -hyllykköni oli vastavalossa aivan kamala kuvattava. Vain muutama hyllyistä on käytössä sellaisenaan. Kahteen ruutuun ostin laatikostot jossa asuvat isot stanssit, kohokuviointikansiot ja -levyt sekä kuumailmapuhallin, liimapyssy ja muutama muu työkalu. Yksi ruutu jakautui neljäksi pienemmäksi upotettavalla hyllyllä ja sai asukeikseen kohopulverit, akryylipalikat, osan akryylimaaleistani, apuaineita, strasseja ja peppupyyhkeet.

Isot paperit on lajiteltu jonkinlaiseen värijärjestykseen Elliksen ohjeilla rakentamiini lokerikoihin. (Vinkkinä vastaavaa suunnitteleville, Bauhaus ei ole edullisin mahdollinen paikka hankkia ja sahauttaa vanereita niitä varten.) Pienemmät paperit ovat erikseen. Niiden vieressä on rasiat höyhenille ja nauhoille. Säilytän nauhojani myöhemmin nähtävällä tavalla Ribbon Ringeissä joten rasiassa ovat vain leveät nauhat ja ne, joita on paljon.

Kaikki leimasimeni mahtuvat onneksi vielä yhteen isoon mappiin, johon olen lajitellut ne keräilykorttitaskuihin ja valokuvataskuihin.


Hyllyn päällä on myös muutama laatikko. Niissä on usein käytettävää tavaraa, kannalliset leimasimet, korttipohjat ja teipit ja liimat. Kaikki neppareilla koottavat laatikot ovat vanhoja peruja ja ostettu muistaakseni Tiimarista. Big Shot on periaatteessa käytettävissä hyllyn päällä mutta aika usein nostan sen työpöydälle jos on vähänkään enemmän stanssattavaa.

Mummun pääsiäiseksi tuoma lasiastia sulkee sisälleen tarrahelmet ja -timangit. Koruteline odottaa kesän tapahtumiin myytäväksi tulevia korvakoruja. Teline on hankittu Omakorusta.


Sitten ne nauhat. Tilasin 90 nauhatagia joiden mukana tuli iso rengas. Halusin kuitenkin jakaa nauhat useammalle renkaalle joten nyt tagit on pujoteltu 7 gypsiesin punaisiin saranarenkaisiin. Kodin ykkösestä hankitun amppelin pohjan pinnat olivat melko harvassa joten leikkasin ohuesta pleksistä sille pohjan. Päällikorissa on leikkurini ja koukuissa ne jo mainitut nauhat sekä sakset. Laitoin loput saranarenkaat kiinni pohjapinnoihin ja niihin pyyheripustimia jos vaikka keksin jotakin ripustettavaa. Herra Orava vahtii tarkasti tekemisiäni.

Työpöydän "askartelupisteessä" on paljon pientä tavaraa käden ulottuvilla. Hankin Lidlistä jo monta kuukautta ennen muuttoa metallisia muistitauluja. Niiden mukana tulleilla pikkuisilla hyllyillä on akryylimaalit, alkoholimusteet ja Distress -täyttöpullot. Hyllyjen alapinnassa ovat Sticklesit magneettikiinnityksellä.

Alareuna on täynnä koukkuja joihin ripustin stansseja, maskit, kaariviivaimet ja muutaman teippirullankin. Loput pienet stanssit ovat muistilapuille tarkoitetussa hyllyssä. Toinen samanlainen pitää sisällään Minimisterit ja tuubimalliset kimalleliimat. Kolmannessa on ihan sitä mihin ne on tarkoitettukin, muistilappuja.

Ylhäällä hyllyssä on laatikoissa leimakuvia ja tarroja. Keskimmäisessä osassa on lähinnä keskeneräisiä minialbumeita ja kuoria joihin on kerätty skräpättäviä asioita. Oikeassa reunassa on Ikean Krus -purkeissa kukkia ja kukkatarvikkeita. Purkkeja mahtuu hyllylle 9 joten ihan heti ei tule ahdinko vaikka nuo vähän lisääntyisivätkin.


Lempiosani muistitauluja ovat Ikean Gruntal -magneettipurkit. Olen lajitellut niihin napit, haaraniitit, eyeletit, helmiä, paljetteja, helminauhoja, paljettinauhoja, kellonosia, riipuksia, dropseja, klemmareita ja satunnaisia metalliosia.

Ensimmäisessä kukkaruukussa on kyniä, siveltimiä ja muita pitkänmallisia työvälineitä. Toiseen laitoin musteenlevittimet ja käytetyt sienet. Laitoin tussini pieneen koriin kun en ainakaan vielä keksinyt kivaa tapaa säilyttää niitä vaakatasossa.

Pieni lipasto on Kuljun kartanosta, mutta samaa lipastoa myy (tosin kympin kalliimmalla) myös Kodin ykkönen. Pienet laatikot ovat omiaan glitterille, helmisiimoille, pullonkorkeille ynnä muille sekalaisille pienille koristeille.

Sen vieressä in kaksi You Do:n paperikkoa joista toisessa on kuviolliset ja toisessa yksiväriset silput.

Pöydän alla on kaksi aarretonkkaa, tilkkuämpäri ja tylliämpäri. Lisäksi sinne on piilotettu tarvikekassi ja koskettimeni.

Suurin Byholma -kori on pullollaan tietokonejuttuja, lähinnä johtoja ja ohjekirjoja. Keskikokoinen on saumurin vieressä lastattuna ompelulangoilla ja neulatyynyillä. Vaikka pöytätilaa on muka paljon, ei sitä vieläkään ole riittävästi että ompelukoneen ja saumurin viitsisi jatkuvasti pitää yhtä aikaa pöydällä. Ompelukone on siis tässä kuvassa laukussaan lattialla.

Saumurin yläpuolella on inspiraatioseinäni, kaksi päällekkäin kiinnitettyä Fiskevik -pidikettä. Sinne on tarkoitus kiinnittää kaikkea kivaa.

Loput tarvikkeet ja tavarat ovatkin sitten ovien takana piilossa. Onnekseni huoneessa on kuusi kaappia. Kaksi ensimmäistä näyttävät jotakuinkin vasemmanpuoleisimmalta eli sisältävät lankoja ja kankaita. Kankaat pakkasin läpinäkyviin Samla -laatikoihin mutta langat raukkaparat ovat vielä isoissa kasseissa.

Askartelutarvikkeita ei oikeastaan ole kuin yksi kaapillinen. Siellä on käsityölehdet joita kaipaan todella harvoin, helmet pakeissaan, joulupaperit, tulostuspaperit, kirjekuoret ja satunnaiset, harvemmin kaivattavat askarteluvälineet kuten silkkipaperit, kangasvärit ja paperinauhat.

Viimeinen kaappipari on vielä kaaos. Siellä ei ole hyllyjä ja lienee siitä syystä kaappiin on kerääntynyt kaikkea mahdollista isosta boolikulhosta silityslaudan kautta kaavarulliin.

Tykkään huoneestani ihan valtaisasti. Se pesee aiemman olohuoneen lattialla askartelun 100-0. Vaikka oli minulla silloinkin työpöytä makuuhuoneen nurkassa. En vain osannut olla siellä.

18 kommenttia:

 1. Ma olen sanaton. Ja niin kovin, kovin, KOVIN kade.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat askartelutilat sinulla.

  VastaaPoista
 3. Oooooh! Ihanan paljon pöytätilaa ja kaunis tapetti, kiva kun lähetit vinkin meidän muiden iloksi <3

  VastaaPoista
 4. Siis ei voi sanoa kuin 2 sanaa: voi vau! :)

  VastaaPoista
 5. Voi! :D

  Siis aivan sinun näköisesi huone! Ja tuo organisointikykysi on kyllä ihan kadehdittava. Kertakaikkiaan hyvin lähellä täydellisyyttä oleva huone. <3 Pitää tuolla tuohon kaikkeen ihanuuteen jossain vaiheessa ihan ajan kanssa tutustumaan ja morjestamaan. :D

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän ihana! Ja niin järjestelmällinen, oi!

  VastaaPoista
 7. Aivan täydellinen! En ole kateellisimmasta päästä, mutta ihan pikkuisen vihertää täälläkin :)

  VastaaPoista
 8. Huh miten hieno! Miinuspuolena on se, että jos mulla olisi noin ihana huone, niin en lähtisi ikinä ulos. Jos en jollain hetkellä askartelisi, niin ainakin sitten ihailisin huonetta! :D

  VastaaPoista
 9. Ihana, upea ja siisti työhuone;-))m

  VastaaPoista
 10. Huikean hieno huone!
  Laitoin perjantaina postia, joten kohta pääsette ringin viimeisen kortin kimppuun :)

  VastaaPoista
 11. Onpa sinulla mahtava huone ja kaikki paikoillaa, upeaa!

  VastaaPoista
 12. Onpa ihana huone sulla :)

  t. Krista T.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana huone! Nuo metalliset muistitaulut ja magneettipurkit ovat aivan mahtava keksintö! Kiitos kun vinkkasit niistä!

  VastaaPoista
 14. ihana on ja kaikki niin hyvässä järjestyksessä =)

  VastaaPoista