4.5.2011

Mä joka ilta naulaan ja naputan

Muuton jäljiltä on vieläkin kaikkea pientä kotiin liittyvää näpertämistä. Tänään sain vihdoin aikaiseksi tehdä "ei mainoksia" -kyltin oveen. Siitä tuli aiempaa WC-kylttiä simppelimpi kun ajattelin, ettei liiat hörselöt kuitenkaan pysy ovessa kunnossa. Viesti menee ehkä helpommin myös perille kun teksti on selkeästi luettavissa.Viimen viikon puolella näpertelin Carolan innoittamana itselleni lisää musteenlevittimiä. Ostin Bauhausista rimanpätkän, Sinellistä kahvoja ja Biltemasta itsekiinnittyvää tarranauhaa. Carolan miehen hienoista systeemeistä poiketen minulla ei ollut käytettävänä sopivaa poraa kahvojen upotuskolojen tekemiseksi listaan. Siksi sahasin kahvojen päästä upotusnypylät pois ja reilusti ruuvasin kahvan listan läpi puuruuvilla kiinni. Ruuvin kanta jäi lopuksi tarranauhan alle piiloon.


Seuraava rakennusprojekti oli mustehylly. Sahautin samalla Bauhausin reissulla 9mm ja 6,5mm vanerista kappaleet tähän ja kahteen Elliksen paperihyllykköön joista toinen odottaa vielä naulaamista kasaan. "Hyllyinä" käytin Ikean Inreda -DVD-telinettä jonka sahasin kappaleiksi. Distressit ovat vähän korkeampia kuin telineen välit joten jos haluaisi niiden liukuvan vapaasti tulisi käyttää vain joka toista väliä. Ylempää ei kuitenkaan paljoa tarvitse nostaa sormella, että alempi pääsee vapaaksi tällälailla joka hyllyyn aseteltuna. Yhdestä DVD-telineestä ei aivan riitä täyttä mittaa joka väliin (varsinkaan jos lähtee aluksi sahaamaan väärään suuntaan niinkuin allekirjoittanut teki). Kaikki mahdolliset mustetyynyt eivät tosin mitoiltaan sovi näihin väleihin joten oli ihan kivakin, että pohjalle jäi tyhjää tilaa niitä varten.


Kokoaminen oli yksin vähän hankalaa. Ensin liimasin kumiosat Glossyllä kiinni levyihin. Seuraavaksi päädyin liimaamaan Sticky Gluella koko hyllyn kasaan ja naulaamaan pienillä nauloilla vasta sen jälkeen. Jos on joku kaveri pitelemässä levyistä kiinni naulatessa, selviää ilman liimaamisvaihetta. Maalaamiseen käytin huoneeni ikkunaseinästä jäänyttä remonttimaalia. Päädyt saivat vähän väriä Graphic45:n ihanasta kirsikkapaperista. Takalevyksi niittasin punaisella kartongilla päällystetyn palan ohutta massalevyä joka jäi yli TV-tason kasaamisesta. Sen voi halutessaan jättää kokonaan pois tai käyttää vaikkapa samaa 6,5mm vaneria josta pystylevyt ovat. Taustalevyn koko on 40cm*24,3cm. Ohuemmasta levystä sen voi jättää muutaman millin vajaaksi molemmista suunnista.


9mm levyä tarvitaan tähän hyllyyn 2*45cm*11 cm. Jollet halua jättää ylimääräisiä päätytöröjä, pituudeksi riittää 40 cm. 6,5mm levyä tarvitaan 5*23,5cm*11cm. Korkeutta voi toki säätää oman maun mukaan, kunhan muistaa huomioida sen takalevyn koossa.

Hyllykön alla näkyy vielä yksi näperrys. Lasinen leikkuualusta syntyi kivasti vanhan vitriinimme hyllystä jonka pohjaan liimasin Glossyllä Ikean Rationell Variera -laatikonmattoa.

4 kommenttia:

  1. Vaude mahtava !!Hyvä idea tuo lasinen leikkuulevykin.Kiitos idean jaosta.

    VastaaPoista
  2. Wau! Täällä on yksi ihan sanaton ;))) Todella upea!!!!

    VastaaPoista
  3. Ei jestas! Mä olen kateellinen, koskas ne tuparit olikaan? ;D

    VastaaPoista