10.6.2011

Askarteluhulinoiden toinen nimikkotunti: Nea-Idea

"Nea-Idean takana on tavallinen suomalainen perhe, joka on hurahtanut leimailuaskarteluun ja halunnut lähteä tekemään Suomessa leimasimia suomalaisille tärkeistä aiheista ja suomen kielestä inspiroituen. Kuten uudelle yritykselle on tyypillistä, toimintatapamme muotoutuu vähitellen kokemuksen myötä."

Nea-Idean dt-paketti sisälsi luonnollisesti toinen toistaan ihanampia leimasimia, kuvia, tekstejä ja taustaleiman. Monipuolisuutta oli niin paljon, että pienen askartelijan silmät pyörivät hetken aikaa kun mietti mistä sitä oikein aloittaisikaan. 


Lopuilta päädyin aloittamaan hääparilla ja tekemään simppelin ja perinteisen kortin. Leimasin taustapaperiin kukkakimppuja Victorian Velvet Distress Inkillä. Sen jälkeen leimasin hääparin ja Kutsu -tekstin toiselle paperille Versamarkilla ja embossasin kuvan ruskealla kohopulverilla. Kävin papereiden reunat läpi Victorian Velvetillä ja kasasin kortin 3D-tarrapalojen kanssa.


Toisen työn kohdalla pääsin jo vähän laatikon ulkopuolelle. Leimasin Kaukohali -teksin Versamarkilla ja embossasin kirkkaalla kohopulverilla. Sen jälkeen leimasin roisketaustan neonpinkillä akryylimaalilla. Kun maali oli kuivaa, kävin tägin reunat läpi mustalla Distress Inkillä ja pyyhin ylimääräiset paperilla pois leimojen päältä.

Sitten pääsin kokeilemaan tekniikkaa, jota ainakin Taava on viljellyt keväällä runsaasti. Silitin tagin kevyesti kopiopaperin ja leivinpaperin läpi jolloin kirkas kohojauhe jäi kopiopaperiin ja tägiin maskatun oloinen jälki.

Viimeistelin tagin riipuksilla, nauhoilla ja perhosella johon leimasin satunnaisesti pari kertaa hääparisetin kulmaleiman.

Viimesenä tein Marianne-karkin värisen kortin tytöstä ja kissasta ruokakomerolla. Käytin tytön leimaamiseen feikkiakvarellitekniikkaa eli kastelin Barn Door Distress Inkillä leimattua kuvaa kunnes kuva levisi hiukan ja kuivasin sen sitten kuumailmapuhaltimella. Olin tosin vähän turhan varovainen ja efekti jäi melko hienovaraiseksi.

Kerrostin tytön yksivärisen kartongin ja pilkullisen kuviopaperin kanssa. Korttipohjaan leimasin kulmat punaisella VersaCraftilla hääparisetin kulmaleimalla. Käytin VersaCraftia myös Karkkia-tekstin leimaamiseen valkoiselle satiininauhalle. Pysyvän lopputuloksen saamiseksi kuumensin tekstit varovasti kuumailmapuhaltimella. Varovasti lähinnä siksi, etten olisi sulattanut nauhaa yhdeksi möykyksi.


2 kommenttia:

  1. Nää on kaikki tosi hienoja! Tuo Tagi oikein houkuttaa ja koukuttaa... pitänee ostaa kohta kaikki leimat Nea-Ideasta :D
    kaunista jälkeä olet tehnyt :)

    VastaaPoista
  2. Tuli kyllä todella hienoja kortteja! Tuo tägi on minun suosikki, tosi hieno toteutus, ja hauska idea tuo perhosen koristelu! :D Oikein onnistuneita kortteja kyllä kaikki, wau!

    VastaaPoista