3.6.2011

Uulaalalaa ulappaa

Koukussa kortteihin -sivustolla alkoi Tekniikkakymppi, sarja erilaisiin tekniikoihin perustuvia haasteita. Viime vuonna haasteet keskittyivät leimailutekniikoihin ja tämän vuoden teema ensimmäisen kolmen haasteen perusteella tuntuu olevan erilaiset taittelut.

Olen keskimäärin aivan ulalla erilaisten taitteluiden kanssa. Vaikka minulla on apunani paperileikkuri ja nuuttauslauta en tunnu saavan viiltojen pituuksia ja paperien sivuja täsmäämään. Lopputulos on useimmiten useampi roskiin heitetty yritelmä ja yksi vihalla tehty, vähän ruma tuotos jossa pohjan rakentelun jälkeen ei ole enää ollut energiaa ajatella visuaalisuutta.

Ensimmäinen haaste oli popup-kortti. Yksi askartelusisareni totesi "tee joku erilainen kun kaikilla on ohjeen malli". Niinpä kaivoin erilaisimman tutoriaalin jonka löysin, Make "it" Craftyn Zoen ohjeen popup-telinekortille. Tuntui jotenkin soveliaalta käyttää korttiin Make "it" Craftyn kuvia joista päädyin mangatyylisiin merenneitoihin ja trooppiseen lahtimaisemaan.

Värittelin kaiken Neopikoilla ja lisäsin veteen ja merenneitojen pyrstöihin kimalleliimaa ja vesirajaan Pebeon graniittimaalia hiekaksi. Alunperin valkoinen meritähtikin sai tusseista. Lisäksi valutin sen päälle hieman Glossy Accentia. Pieniin simpukoihin lisäsin kuparinväristä Perfect Pearlsia.

Mekanismin rakentaminen oli vaikeaa eikä sen toimintakaan ole aivan sujuvaa joten tämä jää kyllä viimeiseksi kokeilukseni tästä mallista. Ainoa etu on oikeastaan se, että ponnahtava kuva voi perinteisestä mallista eroten maata lepoasennossa myös taaksepäin. Se sallii isompien kuvien käyttämisen edempänä.

2 kommenttia:

 1. Voi että, täähän on aivan kertakaikkiaan upea!
  Valtavasti oot nähny vaivaa...
  -mä en ite tajua noista taitteluista kans juurikaan. Harmittaa, ois kiva tehdä paljon muitakin juttuja ku kortteja, mutta kaavojen avaruudellisuus pamauttaa silmät nurinperin päähän :D
  Mutta tosi hienoja kaikkia sulla täällä. oon ihastellu vikka kuinka kauan jo kaikkia, mut en viiti ihan kaikkiin kommentoida, ni kehun ne tässä samalla :)

  VastaaPoista
 2. Ootpa hienon kortin tehnyt! Minun piti tulla tänne ihan ihmettelemään, että mitä sinä puuhailet, kun en ole nähnyt sinua chatissa pitkiin aikoihin? Vai ollaanko vaan satuttu olemaan niin eri aikoihin?

  VastaaPoista